Onder een stralende zon werd afgelopen zondagmiddag de Eerste Gôolse Ballenrace een groot succes. Met dit evenement heeft Stichting Karnaval Ballefruttersgat een groot deel van hun bijdrage aan het beeld van De Ballenfrutter vergaard.

Burgemeester Marc van Stappershoef liet, na een toespraak waarin hij de geschiedenis en het belang van de Ballefruuters aanhaalde, de eerste 300 ballen in de Leij vallen. De stroming was op sommige plekken minimaal, maar enkele ‘ballendrijvers’ zorgden er voor dat de ballen voorwaarts beleven gaan. De eerste 11 ballen van de 6 sessies streden in de finalerace om de eerste tot en met de elfde plaats. Dit waren de plaatsen waarmee de eigenaars van het corresponderende nummer een geldprijs hebben gewonnen. De prijswinnaars zijn:

1e prijs: € 250,00, mevrouw Tooten

2e prijs: –   150,00, Petra van de Sande

3e prijs: –   100,00, Saskia Sterk

4e prijs: –     75,00, Jeroen Vermeer

5e prijs: –   60,00, Ferry Scheepens

6e prijs: –   50,00, Bjorn en Kelly

7e prijs: –     40,00, Theo van Amelsfoort

8e prijs: –     30,00, Ton en Thea van Kuijk

9e prijs: –     25,00, Hannie Swinkels

10e prijs: –   20,00. Mevrouw Horvers

11e prijs –   15,00, Wout v.d. Broek

De prijswinnaars die niet aanwezig waren, krijgen deze week een bericht en hun prijs.

Stichting Karnaval Ballefruttersgat bedankt iedereen die ballen heeft gekocht en ook de sponsors van de Eerste Gôolse Ballenrace t.w. Hoofdsponsors: De Commanderie, Ome Neeff en D’n Brands. Overige sponsors: Autoschadecentrum Goirle, Juwelier Paul Hoogendoorn, IJssalon Fratello, Cafetaria ’t Bergske, Autobedrijf Tyvoort en Autobanden Dennis, Autobedrijf Roks, Groothandel Scholtze, Kaas & Meer, Eetkaffee Mozes, Demi Tegels, Bojangles, Tang’s Garden, Flanders, Loodgietersbedrijf Van der Sluys & Van Elsacker BV en Autobedrijf Ad van Besouw.

Delen