Beste Ballefrutters en Ballefrutterinnekes,

Wat is het voor mij een geweldige eer om net als vorig jaar het Ballefruttersgat voor te mogen gaan als Prins Martijn d’n Irste. Nu kan ik met recht zeggen: ik ben Aon swirskaante gelèèk. In 2003 en 2004 ben ik het Ballefruttersgat voorgegaan als Jeugdprins en in 2018 en 2019 ga ik het Ballefruttersgat voor als Dorpsprins.

Tijdens het 11-11 bal bij Stapperij Broeder Liplap ben ik samen met mijn adjudant Ad (Willemen) en Raad van XI gepresenteerd. Naast enkele bekende gezichten zijn er binnen deze groep ook enkele nieuwe gezichten te ontdekken. Vanaf deze plaats nogmaals van harte welkom mannen.

En wat is het toch een fantastisch motto. Want als ik ga kijken naar carnavalsseizoen 2018 en dit jaar, is het zoals Jeugdprins Nick frutje d’n Irste eveneens vermeldde “Aon swirskaante gelèèk”. Want tijdens ons 11-11 bal werd ook hij gepresenteerd als Jeugdprins net zoals in 2018. Samen met zijn adjudant Rico, Raad van XI, dansgarde en gehele gevolg wens ik hem een fantastisch carnaval.

We hebben al enkele bezoeken afgelegd, maar er staan ook voldoende leuke activiteiten op de planning waar u ons tegen gaat komen. 17 november zijn we zowel bij de Tunnelplekkers als de Vattebieren geweest.
Op 24 november ben ik samen met Jeugdprins Nick frutje d’n Irtse bij het 11-11 bal van de Blauw-Wit uilen geweest. Vanaf deze plaats wil ik Jeugdprinses Anne en haar adjudant Thomas, Prins Gavin en zijn adjudante Naomi nogmaals feliciteren en veel plezier wensen tijdens het carnaval.
In de maand december hebben we enkele bezoeken op de planning staan. 1 december zijn we aanwezig bij het Prinsenbal in d’n Haozenpot om een week later aanwezig te zijn bij het Bruisend Knollenbal in Knollevretersgat. Op 15 december gaan we zien wie de Stalplekkers dit jaar voor zal gaan. Zou het “Aon swirskaante gelèèk” zijn?

Ik hoop u ook te mogen begroeten tijdens enkele van de door Stichting Karnaval Ballefruttersgat georganiseerde evenementen zoals het Brabants Kraokfestijn, het Grôots fist vur klèèn Hôogheden, of het Prinsenbal.

Dit onder het motto:

Aon swirskaante gelèèk

Prins Martijn d’n Irste

Delen