Deelnemers Lego Optocht

Nelis

Pop die zit, met feestende mensen daarachter. Voorop staat een klok -> Zèè toch wèèzer.

De Bussertjes

De Bussertjes hebben al van jongs af aan carnaval in hun bloed meegekregen. Ze zijn dan ook al heel wat wèèzer geworden in al die jaren dat ze fanatiek carnavalswagens bouwen. We staan niet graag voor aap of willen een vreemde eend in de bijt zijn. Dat varkentje zullen wij wel wassen, roepen de Bussertjes. Vele handen van de duizendpoot maken licht werk. Tja, de hagedis komt uit quarantaine zodra hij de muziek uit de boxen hoort blèren. Wordt jij niet wèèzer van onze carvavalswagen? Alle dieren die centraal staan in deze kleurrijke wagen zijn vaak een stuk wèèzer dan de mensen. De tijd tikt door. Zèè toch wèèzer mensen, neem een voorbeeld aan de dieren…dan kunnen we hopelijk volgend jaar weer genieten van een mooi carnaval.

CV de vriendjes uit de straat

Iedereen die vur un spuit is gewist, viert saome ut ballefruttersfist.

Via de ruimte waar ingeënt wordt, ga je door de deur naar de disco, waar het grote carnavalsfeest los kan barsten!
Time to party!! Iedereen in z’n mooiste carnavalspak!

Pepijn Bouwens en Merijn de Laat

Bundel je krachten, das pas wèèz! Pepijn en Marijn willen met deze wijze Draak laten zien dat je veel beter je krachten kan bundelen ipv tegen elkaar strijden. Samen ben je sterker dan alleen. Samen is het leuker dan alleen. Samen ben je wèèzer dan alleen. De Draak helpt de ridder door hun kasteel op zijn rug te dragen en te beschermen met zijn staart. De ridders zorgen vervolgens dat de Draak niet wordt aangevallen en poetsen zelfs zijn tanden. Dat is krachten bundelen, das pas wèèz!

Wussie013

Zèè toch wèèzer. Er was eens een ei, dat opengebroken was. Er was dus een uils-kuiken. Het was dus een uil. Kijk voor op de wagen, daar zie je een kleine uil die nog dom is en boven op de wagen zie je een volwassen wijze uil. In de jungle beleef je het.

Hugo Schrauwers

Ik heb een carnavalstractor gemaakt. Met carnavalsmuziek van DJ Hugo. Hij draait vaak: “I like to move it” ting-ting. Bij de 1000 bar kan je lekker drinken kopen. Op mijn wagen vieren ze wel carnaval en heeft iedereen een leuke tijd.

Thijs de Jonge

Emma Zagers

Tijdens de toch al zo vervelende lockdown heerlijk thuis kunnen knutselen aan mijn lego wagentje. Aangezien we nergens heen kunnen/mogen heb ik als thema voor de Mario Odessey (uitspreken: oddusie) gekozen omdat je hiermee naar een tal van fantasie rijken op avontuur kan gaan. Cappy (uitspreken: keppie) is hierin de wijze die je helpt om door deze fantasie rijken heen te komen op naar een volgend avontuur. Natuurlijk is Mario toch wel de echte hoofdpersoon die deze avonturen altijd aan durft. In het kader van het motto: Zèè toch weèzer èn gebruik je fantasie!

Noud Schraven en Jack Schipperen

Ik doe graag met Lego bouwen met Opa. We hebben 2 grote carnavalswagens gemaakt. Uk maak het liefste fantasie modellen, een voor de grote en voor de kinderne. Het is een grote groep met heel veel poppetjes. Zèè toch wèèzer.

CG De Stappertjes

(inzending van de burgemeester: laat de rellen zien in Eindhoven en Den Bosch. Gôol is wèèzer, die vieren een feestje) Nemen deel buiten mededinging

De kênder Weeterings

Dex heeft naar eigen idee deze wagen gebouwd, met aan de zijkanten confetti kanonnen, een bar met feestvierders aan de binnenkant op 1,5 meter afstand. Zèè toch wèèzer, ge gaot toch nie op dun ààchterkàànt staon!

Fender van Hasselt

Carnaval vier je samen. Ik heb voor de allerkleinste kindjes uit Goirle herkenbare vriendjes gemaakt.

Tijn en Bram Ligthart

2+2=5 (klopt niet) Zèè toch Wèèzer.

Guus de Jong

Op de wagen is een subtiele klok te zien met wèèzers. Corona heeft ervoor gezorgd dat de feesten en evenementen zijn afgelast, waardoor de klok een jaartje lijkt stil te staan. Maar niet voor Guus, die is na zijn eerste jaar op school wèèzer geworden. In deze carnavalswagen is al zijn wèèsheid uit de bouwhoek van de kleuterklas te zien.

Remolego

Pipo/Clown. De Wijzers van de klok bewegen.

Alex, Mathijs en Kurt

De Republikeinen zijn boos omdat de Democraten hun President Donald Trump willen afzetten. Daarom willen ze het capitool bestormen. Maar omdat ze zo boos zijn, weten ze niet meer waar ze heen gaan en bestormen het verkeerde gebouw. Daarom: Zèè toch Wèèzer.

Tijm Verhoeven

Deze wagen bestaat uit 3 delen: opde 1ste wagen zit iemand met een oxboard met een marshmallow in zijn hand naar een krokodil aan het rijden, en er zit ook een meisje op de krokodil. Dat is natuurlijk heel dom. Op de 2de wagen zijn heel veel mensen aan het feesten met veel te veel personen en veel te dicht bij elkaar, wat nu in deze tijd heel dom is. Op de 3de wagen doen de Lego poppetjes allemaal domme dingen, zoals: marshmallows roosteren met de hand in het vuur, aan het vuur ruiken, in een aquarium springen en duiken waar een haai in zit, met een pijl en boog een appel van iemands hoofd afschieten en kijken waarom het kanon hetn iet doet met je hoofd ervoor. Zèè toch Wèezer!

Spijkers

Billie probeert dmv confetti en vuurwerperd een echte carnavalssfeer te creëren. Extra aan dacht heeft hij bested aan de Lego mannetjes op de wagen, die allemaal verkleed zijn.

Frikandellengroep

CV we doen maar wat

Dit zijn clowns, dat ziet iedereen. Maar dit zijn geen normale clowns, maar wijze clowns. Als het carnaval is hebben ze zo veel geleerd dat ze uit de boeken kunnen, om carnaval te VIEREN! Dat geld voor iedereen: Zèè toch wèèzer.

Juul Baijens

Het motto van dit jaar heeft mij aan het denken gezet. Met je hoofd in een bek van een krokodil. Met een takel spelen waar iemand aan hangt. Je eigen verstoppen op zijn kop in een prullebak, of boven op deen draaiende toren staan. Dat zijn dingen die niet al te slim zijn. Dus wil ik zeggen: zèè toch wèèzer.

Willem Peijs

Het CapiGool. Hij had deze wagen eigenlijk gemaakt voor school, voor de opdracht om een carnavalswagen te bouwen. Toen hij deze ingeleverd had vond zijn juf hem zo mooi, dat ze vond dar hij mee moest doen aan de wedstrijd . De wagen heet CapuGool, een verwijzing naar de bestorming van het Capitool.

De Seeterkes

Mario’s wèèze wereld( in het Engels: Smart World) Al jaren doen we mee met alle neefjes en nichtje aan d’n Goolse Optcht. Dit alles onder begeleiding van Opa Thijs. Wij bouwen ieder jaar samen een wagen wat we heel leuk vinden. Maar dit jaar moesten we zelf echt aan de gang en aangezien we allemaal fan zijn van Mario, was het idee snel geboren. Nadat we een goed onderstel hadden gemaakt, konden we aan de gang om onze eigen Mario werled te bouwen. We hebben veel details aangebracht, maar ook bewegende onderdelen. Wèèze wòrde er nie van maar het was leuk om dit samen te maken!

De Husmennekens

Wij zijn aan de slag gegaan met het motto ”Zèè toch wèèzer” en hebben de nadruk gelegd op wèèzer. We hebben een onderwèèzer gemaakt, iemand die wèèz kekt, een aonwèèzer en iemand die nie wèèz is. We heben een beetje het coronavirus er in verwerkt door de anderhalvemeter polonaise van de minifiguren. Het hoofd van de pop kèkt wèèzer en kan ook draaien.

Timo Snels

Moak dè de kat wèès: Een kat probeert om de koekoek te vangen. Hiervoor is hij zelfs in de koekoeksklok gekropen om hem te pakken te krijgen. Maar de koekoek wist te ontkomen en is gevlucht. Met een schepnet probeert de kat nu alsnog de vogel te vangen. Voorop de wagen staat een koekoeksvogel die heen en weer wipt. In het midden staat de koekoeksklok waar de kat in zit. De kop van de kat met het dakje draait van links naar rechts. De zogenaamde “weerpoppetjes” komen om en om nar buiten. De armen van de kat gaan op en neer en proberen de vogel te grijpen. Het schepnet geeft extra beweging aan de het gehele idee van de wagen. Achterop de wagen staat een muis/rat. Die woonde lekker rustig onder de klok, maar door de kat moet deze op zoek naar nieuwe woonruimte. De wagen wordt geduwd door een groene tractor, die voor deze creatie id gebouwd. Op het bakje achter de tractor staat een aggregaat die voor de stroom zorgt.

De Voskens

Onze kar laat een oma met krulspelden en mondkapje zien in haar blauw gele Goolse jurk, die boos is op de grote menigte die onder haar een feestje aan het bouwen is, en daarbij geen 1,5 meter afstand houden van elkaar. De mensen zouden toch WÈÈZER moeten zijn, wijst deze oma boos met haar hand.

De blauw gèèl blôkskes

Vintage clowntje. Deze carnavalswagen is gemaakt van legoblokjes die ruim 25 jaar oud zijn. Als klein jongetje heb ik hier uren mee gespeeld. Bij de aankondiging van deze Lego optocht hebben we de Lego bij mijn ouders van zolder gehaald en afgestoft. Ik had niet heel veel blokjes en vroeger was er ook niet veel variatie in kleur. Het ontwerp van mijn wagen is dus afgestemd op de kleuren die ik had. In het wit van het hoofd van de clown is te zien dat het echt vintage is. Deze zijn in de loop van de jaren verkleurd.

De Lamzakken

Op de wagen zie je een klaslokaal met een hele strenge meester. Dit omdat we het jammer vinden dat we dit jaar bijna niet naar school kunnen. Onze ouders helpen ons met school, maar die hebben er heel veel grijze haren van gekregen, haha. Maar wij zijn wel wijzer geworden. In de klas zitten allemaal mensen die heel hard leren voor belangrijke beroepen. Zoals een brandweerman, een verpleegster en mensen die bij de gemeentewerken om de boel schoon te maken en de wegen te onderhouden. We vinden het heel belangrijk dat die mensen er zijn, ook tijdens de lockdown. Als de auto beweegt zie je dat het hoofd van de leraar draait. Zo kan hij iedereen in de gaten houden. Achterop hebben we een grote klok gemaakt, waarmee we de tijd alvast vooruit kunnen zetten naar volgend jaar. Omdat we hopen dat we dan wel weer kunnen carnavallen. We hebben de wagen zelf gebouw, papa heeft geholpen met de techniek en het onderstel.

CV Veul vur Wèènig

De wagen van CV Veul vur Wèènig is gemaakt als eerbetoon aan de Gôôlse optocht. Vorige jaren was het altijd feest op de zaterdag met carnaval aan de Molenstraat. Dit jaar pakken we het anders aan! CV veul vur wèènig is een Goirles muzikaal carnavalscollectief bekend van de hits: “doe men maar veul voor wèènig” en “Tinoes Tinoes hoempapa”. De groep bestaat uit 4 man en iedereen heeft zijn inbreng gehad in de bouw van deze praalwagen. De creatieve input komt van Nick, zonder hem zou de wagen nooit zo mooi zijn geweest. Er is gekozen voor het favoriete stripboek universum van de frontman van de groep: Rick. Rob heeft gezorgd dat alle blokjes op de juiste plaats zijn gekomen en Tinoes is de drijvende kracht achter de CV. Hierom ook te lezen op de achterkant van de wagen: Tinoes bedankt!

C.C op Rolletjes

CC op rolletjes heeft er dit jaar voor gekozen om de optocht vanaf de kant te beleven. Wij krijgen met het bouwen van onze creaties voor de optocht altijd hulp van de medebewoners en vrijwilligers omdat wij zelf door onze beperking da niet kunnen. Tijdens het bouwen zijn we er altijd bij, en we genieten volop tijdens de optocht. Helaas zijn me motorisch niet in staat om te bouwen met kleine lego steentjes, en daarom hebben we iets anders bedacht, Want wat is een optocht zonder publiek.

Import Ballefrutter

Dees jaor kunnen we gin Karnaval vieren, er wordt gin Prins gekozen en dus zal d’n Wietstok dees jaor in de kast blijven staon. Om toch het Karnavals gevoel te verspreiden door ons prachtige Ballefruttersgat bewaakt onze Ballefrutter dees jaor d’n Wietstok tijdens d’n optocht. Dees jaor môtte we vural Wèèzer Zèèn, en nu Karnaval gen fysieke fiskes heeft, kunnen we die pilskes en glaiskes Schrobbelèr mar beter een jaarke laten staon. Veur ons is ’t altij tijd veur Karnaval, onze klok staot altij op 11:11

Winnen met vriendinnen

CV de Kreugels.

De kreugels bouwen jaarlijks een praalwagen voor de optocht in Ballefruttersgat, Kruikenstad en de Struivenbakkers. Het bouwen van een echte carnavalswagen van staal, gaas en papier-maché vinden de bouwers toch makkelijker. Het idee voor deze lego carnavalswagen hebben de kreugels al vele jaren, een wagen bouwen in kermisthema, zéé toch wèèzer in dees attracties stapte echt niet.

Wij waren van plan om alle bewegingen op de lego wagen computergestuurd te krijgen, zoals wij dat normaalgesproken op de grote wagen ook gewend zijn. In lego is dit helaas niet gelukt, daarom moeten de bewegingen nu handmatig worden voortbewogen.

Hopelijk is er in 2022 weer een echte optocht met praalwagens, Cv de Kreugels is dan weer van de partij!

Ryan Huijsmans

Het is een stamp wagen voor de hardcore muziek waarbij iedereen 1,5 M afstand houdt op de wagen, dat zie je aan de stokken die ze vasthouden. Dit ivm Corona en het motto zèè toch wèèzer. Er zit ook licht onder en in de wagen!

Sophie van Dongen

Sophie had cv de Kreugels een legocarnavalswagen zien bouwen en toen wou ze zelf ook een carnavalswagen maken. Sophie is dol op dieren, het zou en moest een dierenwagen worden. Met kerstmis had ze wat lego gehad van een poes en een vogel, deze konden mooi op de wagen. Pappa heeft geholpen met het maken van het onderstel. Sophie vond het heel leuk om te maken en gaat volgend jaar Pappa helpen bij het bouwen van een echte grote carnavalswagen.

Meike van Gorp

Mijn carnavalswagen is een wagen uit Snoepjesland. Je hebt een hele mooie tuin met veel bloemen en dieren waar je ook, overal waar je kijkt, hartjes ziet. Ook is ern een bakkerij waar ze de lekkerste taarten, koekjes en cupcakes maken. Dit bakken ze met gezellige muziek op de achtergrond. Op de wagen staat voorop de Dorini’d te zingen. Ook drait DJ Meike volop carnavalsmuziek.

Prinsenwagen SKB gebouwd door Max