We hadden gehoopt half november een positiever bericht naar buiten te kunnen brengen maar eerder dan verwacht moeten wij tot onze spijt concluderen dat de coronapandemie roet in het eten gooit voor de viering van carnaval in Ballefruttersgat en Kaaiengat, de beide carnavalskernen van de gemeente Goirle.

Na grondig overleg, en ondanks de gigantische inzet van onze medewerkers om alternatieven te bedenken, hebben wij in gezamenlijk overleg tussen de beide carnavalsstichtingen en de gemeente Goirle besloten om alle openbare carnavalsevenementen voor het seizoen 2020-2021 af te gelasten.

Dit houdt in dat er geen Prinsen of Prinsessen en Raden van XI gepresenteerd gaan worden. Ook een Prinsenbal, een Brabants Kraokfestijn, de middag voor mensen met een beperking en de optochten zullen niet door Ballefruttersgat en Kaaiengat trekken.

Dit alles omdat wij de gezondheid van eenieder niet kunnen garanderen bij grootschalige evenementen.

Wij gaan er allen vanuit dat het wegvallen van carnaval voor dit seizoen een eenmalig verschijnsel zal zijn. Voor seizoen 2021-2022 gaan we er alles aan doen om er dan weer een enorm mooi carnaval van te maken.

Wij hopen jullie allen snel weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten.

Namens Stichting Karnaval Ballefruttersgat en Rielse carnavalsstichting De Kaaien Peter Vermeer en John Vromans

Delen